Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Lydia Wolf lyckas ha pengar kvar på årets fattigaste dag. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Årets fattigaste dag är här

Uppdaterad
Publicerad

Årets fattigaste dag brukar den kallas, dagen före lön i januari – och i år kanske fattigare än på länge. Läs här hur stockholmarna drabbats av de hårda tiderna och deras bästa spartips.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sparekonomen Christina Sahlberg berättar hur du ska tänka mer långsiktigt och inte bara bränna stålarna när lönen äntligen kommer efter oxveckorna. Foto: Margareta Benson/SVT

I slutet av januari brukar det vara tunt i plånboken för många efter att man spenderat slantarna på julklappar och godsaker. Men i år tillkommer också skenande elräkningar och inflation, så januari har varit extra tufft för många.

Hur har du märkt av årets fattigaste dag?

Pinnat inlägg

Stort tack för att ni har delat med er av era erfarenheter och spartips - Nu stänger vi chatten.

Pinnat inlägg

Leone Serrander har hål i sina skor och längtar efter lönen så att hon kan köpa nya.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pinnat inlägg

Hur har det gått för dig? Kommer januarilönen försvinna direkt? Eller har du kanske smarta spartips? Chatta med oss!

Tomas • Nej. Jag och min sambo har barn, bor i hus och har definitivt inga höga inkomster. Handlar om att planera sin hushållsekonomi.

Jennie • Inga problem, betalde hyran igår! Men jag tycker det smart att var ekonomisk under hela året så man har buffert, tips är gå med i Shoppa smartare på FB bör bra rabatter. https://www.facebook.com/groups/245156873194735

Ewa • Nej. Inga problem alls. Är nu pensionär men fick redan som barn lära mig att rätta mun efter matsäcken. Och att alltid se till att spara en slant varje månad. Har en rejäl buffert och klagar inte.

300 poäng och fattig • Har läst 300 poäng enligt gamla systemet på universiteten och har framskjuten position i arbetslivet men tjänar skitdåligt trots att jag är civilingenjör. Skitsnack att utbildning är en garanti för hög lön! Klarar mig men någon fet pension blir det inte.

Helena • Har inte märkt alls. Precis som alla andra dagar/månader, en del av lön och annat kan även sparas.

Elisabet • En budget och ett sparande har gjort att jag alltid klarat ekonomin, oavsett inkomst under olika perioder i livet. Mitt bästa tips till alla, gör en budget!

Juan • Inga problem alls. Till och med betalade jag idag en räkning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer