Arlandarånet preskriberas – alla går fria

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det 15 år sedan tre beväpnade och maskerade män körde fram till ett plan som just anlänt från London på Arlanda flygplats. Männen överföll två väktare och bara minuter senare försvann de med 44 miljoner kronor.

Rånarna hade fått med sig tretton värdesäckar med kontanter i olika valutor som var lastade i planet. Pengarna kom från Hong Kong Bank och Royal Scottish Bank och skulle ha levererats till svenska banker och växlingskontor.

I dag preskriberas rånet och rånarna går för evigt fria, skriver Aftonbladet.

Läs även: Spektakulära rån i Sverige

– Kommer rånarna med pengarna och berättar vad som hände så kommer vi inte att göra någonting, säger Marie Lind Thomsen, vice chefsåklagare vid Stockholms åklagarkammare, till tidningen.

Rekordbytet hittades aldrig och trots att det satt flera personer häktade gick deras eventuella inblandning i rånet inte att bevisa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.