Foto: TT

Fastighetsägaren: Inga planer på flyktingboende i Frösundavik

Uppdaterad
Publicerad

De styrande i Solna stad vill att Migrationsverket river upp planerna på ett asylboende i kommunen för 852 platser. Kommunen har nu fått uppgifter om att boendet ska placeras i ett hotell nära Hagaparken – men de lokalerna duger inte, enligt kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Moderaterna i Solna menar att boendet kommer bli ett av Sveriges största. Pehr Granfalk (M) har sedan planerna blev kända argumenterat för att få ett möte med Migrationsverket. Nu kräver han att generaldirektören för verket ska öppna för en dialog och riva upp planerna.

– Generaldirektören vill inte besvara Solna stads begäran om ett möte, utan väljer att låta en medarbetare ringa som inte kan svara på frågan. Att de sätter sig på en kommun på det här sättet är helt oacceptabelt, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bråk om asylboende i Solna

När SVT Nyheter Stockholm tidigare berättade om den upprörda majoriteten i Solna berättade Migrationsverket att de gått ut med all information de kan. De hävdade då att man inte kunnat gå ut med en plats på grund av att de sedan tidigare finns en risk för bränder vid tilltänkta boenden.

LÄS ÄVEN: Migrationsverket: ”Vi har informerat så snart det gått”

Pehr Granfalk (M) skriver i ett pressmeddelande att de fått uppgifter om var boendet ska placeras och att det är ett hotell i Frösundavik i Nationalstadsparken.

– Vi ställer oss frågande till om lokalen är ändamålsenlig ur säkerhetssynpunkt då det enbart finns 200 rum, om byggnadens kulturhistoriska värde påverkas av ombyggnadsbehov och hur allmänhetens tillgång till delar av nationalstadsparken påverkas, avslutar Pehr Granfalk (M).

Men fastighetsägaren till hotellet dementerar att det skulle finnas planer på ett flyktingboende där. I ett pressmeddelande skriver fastighetsägaren att hotellet ska byggas om till ”en förstklassig och modern” resort.

SVT har sökt Migrationsverket för ytterligare kommentarer men inte fått något svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk om asylboende i Solna

Mer i ämnet