Polisens tekniker på Lidingö. Foto: Anders Wiklund/TT

Avliden person med skottskador hittad på Lidingö

Uppdaterad
Publicerad

En död man med skottskador hittades i en bil på Lidingö på måndagsmorgonen. Under eftermiddagen fann polisen en bil i ett parkeringsgarage som tros ha använts i samband med brottet. Det har genomförs stora poliskontroller på Lidingöbron från Lidingö och in mot Stockholm i jakt på gärningsmän.

Under måndagsmorgonen fick polisen in flera samtal om att en död man satt i en bil på Lidingö. När polisen anlände till platsen upptäckte de att den avlidne hade skottskador. På bilder från brottsplatsen syns flera skotthål i framrutan.

– Det pågår just nu en stor polisinsats för att säkra bevis och hålla förhör i området, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen.

Fick ni larm om skottlossning innan ni hittade kroppen?

– Vad personerna som ringt in sagt kan jag inte gå in på.

Beväpnad polis kontrollerar bilar på Lidingöbron efter att en död man hittats i en bil på centrala Lidingö. Foto: Anders Wiklund / TT

Den avlidne är en man i 30-årsåldern, uppger polisen. En förundersökning om mord är inledd.

Misstänkt flyktbil hittad

Strax efter klockan 14 meddelade polisen att en bil hade hittats som man tror har koppling till brottet.

– Vi har hittat en silvrig Mazda på Lidingö, i ett parkeringshus på Odenvägen. Det är saker som kommit fram i utredningen så här långt som tyder på att det är den här bilen som har använts, säger Per Fahlström.

En teknisk undersökning av bilen ska genomföras. Polisen har under dagen knackat dörr och genomfört kontroller på bland annat Lidingöbron i jakt efter en eller flera gärningsmän. En trygghetsinsats pågår i området där polisen svarar på frågor och ta emot tips.

Ingen misstänkt är gripen.

Den avlidne mannen hittades i en bil ett par hundra meter från Lidingö centrum. Foto: Google maps

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.