Entrén till den nya barnakuten på Anna Steckséns gata 35. Foto: Karolinska universitetssjukhuset

Barnakuten flyttar in i Nya Karolinska

Uppdaterad
Publicerad

I morgon söndag flyttar barnakuten, slutenvården för barn och delar av öppenvården vid Astrid Lindgrens barnsjukhus in Nya Karolinska i Solna.

Klockan 6 på söndag stänger barnakutmottagningen i de gamla lokalerna på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Från och med då finns barnakuten i den nya sjukhusbyggnaden på Anna Steckséns gata 35.

Omkring 70-80 patienter kommer tillsammans med sina föräldrar och anhöriga att flytta in i Nya Karolinska.

Karolinska universitetssjukhuset skriver i ett pressmeddelande att det kommer vara tydligt skyltat, och personal finns på plats under de första dagarna för att se till att patienter hittar rätt.

Nya Karolinska förväntas vara i full drift hösten 2018. Då ska även utbyggnaden av länets övriga akutsjukhus vara klar eftersom gamla Karolinska universitetssjukhuset i Solna kommer att stänga sin akutmottagning.

Akutmottagningen på Nya Karolinska är mindre än det befintliga sjukhusets och kommer bara att ta emot de svårast sjuka och skadade patienterna. Omkring 55.000 akutbesök kommer årligen att styras om till de övriga akutsjukhusen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Nya Karolinska

Mer i ämnet