Foto: TT arkiv

Stockholmskommunen som växer mest

Uppdaterad
Publicerad

Sundbyberg fortsätter att växa och är nu en av de kommuner som ökat sin befolkningsmängd mest i landet. Under förra året ökade kommunen sin befolkning med 3,5 procent.

Förra året ökade befolkningen mest i storstadsregionerna, det visar Statistiska centralbyråns (SCB) senaste statistik. På kommunnivå är Sundbyberg en av de kommuner som växer mest i hela landet trots att det är landets minsta kommun till ytan. Här har befolkningen ökat med 3,5 procent.

Bara Knivsta några mil norr om Stockholm och Trosa hade större befolkningstillväxt med en ökning på 4,3 procent respektive 3,8 procent.

Flera kommuner minskar

Men det är inte alla kommuner som ser en befolkningstillväxt. I hela 63 kommuner minskade befolkningen. Procentuellt sett hade Dorotea störst minskning, med motsvarande 2,7 procent.

Befolkningsmängd – drygt 10 miljoner

Enligt Statistiska centralbyråns siffror från december 2017 så är folkmängden i Sverige 10.120.242 personer. Det är en ökning 1,3 procent jämfört med året innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.