Besked om vilka som får gå från Karolinska väntas tidigast i januari

Uppdaterad
Publicerad

Efter varslet av 350 undersköterskor på Karolinska tidigare i november, säger nu fackförbundet Kommunal att ledningen tidigast i början av nästa år kommer ge besked om vilka avdelningar som kommer få personalminskningar. Det rapporterar tidningen Arbetet.

På ett stormöte som fackförbundet Kommunal hade med sina medlemmar i torsdags stod det klart att sjukhusledningen tidigast i början av nästa år kan ge besked om vilka som kommer att varslas på sjukhuset i Solna och Huddinge.

Catharina Häggbom är förhandlingsansvarig för Kommunal på Karolinska. Hon säger att det kommer att innebära att uppsägningarna märks först till sommaren, vilket kan bli problematiskt.

– Ingen medlem som vi talat med upplever att det finns överkapacitet där de arbetar. Matematiken går inte ihop, säger Catharina Häggbom.

Sjukhusledningen på Karolinska varslar även 250 läkartjänster på sjukhusen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.