Foto: Svt

Beslut om ny Skurubro klart

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart var den nya bron över Skurusundet i Nacka kommun ska byggas. Trafikverket har fattat beslut om att bygga bron ca 15-20 meter söder om den befintliga.

Tre alternativ till placering av den nya bron hade tagits fram och efter yttrande från Nacka kommun har Trafikverket tillsammans med kommunen beslutat att gå vidare med det alternativ som i vägutredningen kallas alternativ ”Mellan”.

-Det är ett bra alternativ som tar hänsyn till de boende och naturen, samtidigt som det gör det möjligt att komma igång snabbt, säger Erik Langby, kommunalråd Nacka kommun.

Finansieringen är inte klar
Det vinnande alternativet innebär att den nya bron kan börja byggas utan att den gamla bron behöver rivas. Men finansieringen är fortfarande ett frågetecken. Antingen blir det trafikavgifter eller så ska staten betala den nya bron.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skurubron

Mer i ämnet