Här för polisen bort en person under sökandet efter de tre misstänkta för det grova rånet mot restaurangen i Vinsta. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Beväpnade gärningsmän rånade restaurang i Vinsta – polisen söker efter tre personer

Uppdaterad
Publicerad

Fyra gärningsmän rånade en restaurang i Vinsta i Vällingby, väster om Stockholm, tidigt på söndagsmorgonen. Minst en av dem var beväpnad med ett skjutvapen. Polisen har gripit en misstänkt, men söker efter ytterligare tre personer.

Polisen larmades till platsen vid 05-tiden på söndagsmorgonen. En person fanns inne i restaurangen, men det finns inga uppgifter om att personen skadats i samband med händelsen.

Minst en gärningsman ska ha hotat restaurangpersonalen med ett skjutvapen.

– De har tillgripit kontanter och därefter har de lämnat platsen i bil, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Polisen håller på att genomföra en teknisk undersökning av platsen, samtidigt som sökandet efter de tre personerna fortsätter. Foto: Brottsplats Sthlm

Flyktbil hittades

Flyktbilen hittades senare och polisen har gripit en misstänkt. Ytterligare tre personer är på fri fot och söks av polisen, som även genomför en teknisk undersökning på platsen och håller förhör med flera personer.

Händelsen rubriceras som grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.