Kraftig rökutveckling efter att bilen fattat eld. Nu är det långa köer och bara ett körfält öppet på Essingeleden. Foto: Stefan Johansson

Bil i brand på Essingeleden – långa köer

Uppdaterad
Publicerad

En personbil fattade eld mitt på Essingeleden på lördagseftermiddagen. På bilderna syns hur svart rök väller ur motorn.

Branden orsakade långa köer på sträckan.

Larmet kom till polisen strax innan 17.30. En brinnande bil stod vid vägkanten i höjd med trafikplats Kristineberg på E4/E20 i södergående riktning.

Räddningstjänsten, som snabbt var på plats, uppgav vid 18-tiden att branden var släckt. Trafiken flyter på som vanligt igen men branden orsakade långa köer på sträckan i södergående riktning eftersom endast ett körfält var öppet.

– Bilen är helt släckt, men bärgningsarbetet är inte klart. Ett körfält är stängt och det är långa köer på platsen, hur långa vet jag inte, säger Tove Isander på Storstockholms brandförsvar, tidigare under kvällen.

Misstänkt elfel

När räddningstjänsten kom till platsen var bilen helt övertänd samtidigt som det vällde kraftig svart rök ur motorn.

Det finns inga rapporter om några personskador. Hur bilen fattade eld är ännu inte helt fastställt. Men polisen uppger att den kan ha orsakats av någon form av elfel.

Bilen fattade eld av oklar anledning mitt på kraftigt trafikerade Essingeleden i centrala Stockholm. Foto: Stefan Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.