Se bilderna på kraschen efter biljakten i centrala Stockholm. Foto: Anders Naeselius

Biljakt i Stockholm – polisen drog vapen

Uppdaterad
Publicerad

En biljakt i centrala Stockholm slutade med en krasch på Södermalm. Fyra män omhändertogs av poliser med dragna vapen. En femte flydde från platsen till fots och jagas av polis.

Det var vid 22-tiden som polisen i hög fart jagade en bil i centrala Stockholm efter att föraren försökt smita ifrån en kontroll.

– Det var vid en rutinkontroll som man stoppade bilen, det fanns ingen speciell misstanke, säger Fredrik Fallström polisinspektör, Stockholmspolisen joursektion.

Bilen krockade med en annan bil i en korsning, men lyckades köra vidare. Biljakten slutade på Södermalm med ytterligare en kollision med ännu en bil.

Misstänkt för vårdslöshet i trafik

Personen som greps släpptes senare under natten men är misstänkt för vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. Polisen har förhört ytterligare personer som fanns i bilen.

– Vi tror att det var fem personer med i bilen. En person är gripen men en person sprang iväg, säger Mikael Pettersson, LKC- befäl Stockholmspolisen.

Polisen utvärdera händelsen

Enligt tidningen Expressen, hade polisen dragna vapen när de omhändertog personerna i bilen, något som polisen inte kan bekräfta.

– Själva gripandet ska ha varit helt odramatiskt. Nu kommer vi titta på händelsen och utvärdera om allt har gått rätt till, säger Fredrik Fallström.

Taket sågades upp

Ett vittne säger till SVT Nyheter att det hördes en hög smäll när den jagade bilen krockade för andra gången och jakten tog slut.

Både ambulanser och brandbilar skickades till platsen.

Taket på den bil som hamnade i vägen för bilen som jagades, sågades bort för att ta ut de två personerna som befann sig i den.

– De fick föras till sjukhus med ambulans, deras skadeläge ska vara stabilt säger Mikael Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.