En lastbil har kört av vägen på gamla Norrtäljevägen. Foto: Göran Lidén SVT

Blixthalka i Roslagen – flera fordon i diket

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Storstockholms räddningstjänst råder det blixthalka i Roslagen, främst i Norrtäljeområdet och Rimbo. En skolbuss och en personbil har kört i diket men ingen har skadats.

Det råder blixthalka i Stockholmsområdet. Räddningstjänsten har ryckt ut på fyra olyckor nu på morgonen och varnar för fler olyckor i rusningstrafiken.

– När vi var på väg ut till en olycka såg vi en annan bil som åkt av och som inte tillkallat räddningstjänsten. Så det verkar vara halt på vägarna, säger Per Johansson, ledningsoperatör.

Skolbuss gled av vägen

Vid 08-tiden hamnade en skolbuss och en personbil i diket efter att ha kolliderat på Vätövägen i halkan. Enligt polisen skadades ingen fysiskt i olyckan.

– Det verkar vara väldigt halt, i synnerhet länsväg 280 verkar hårt drabbad, säger Pontus Sandulf på polisens ledningscentral.

Exakt hur olyckan gick till är oklart men Välövägen kommer att vara avstängd i båda riktningarna en tid framöver säger räddningstjänsten.

Lastbil stoppar trafiken

En lastbil lade sig också tvärs över Norrtäljevägen och orsakade stora trafikproblem på morgonen. Även busstrafiken från Norrtälje påverkas.

– Bussarna fastnar i köerna, så det är kraftiga förseningar, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.