Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sam Crocker bor i området där explosionen skedde: ”Man blir orolig och vet inte riktigt vad man ska göra”. Afshin Nasirian till höger: ”Det är fucked upp, vilda västern som pågår”. Foto: David Westling/SVT

Afshin: ”Det är fucked up, vilda västern som pågår”

Uppdaterad
Publicerad

Vid 04-tiden på söndagsmorgen exploderade det i en port i flerfamiljshuset i Upplands Väsby norr om Stockholm. En boende som vaknade av den kraftiga smällen och ringde 112 var Dan Melander.

– När jag öppnade ytterdörren kom rök från trapphuset och glassplitter låg på golvet framför de utblåsta fönstren, säger han.

En boende i ett villakvarter inte långt därifrån vaknade av att det skakade i huset. När han hörde polishelikoptrar förstod han att det måste röra sig om sprängningar i den pågående våldsupptrappningen under den senaste tiden.

– Polisen, landet och samhället har helt tappat kontrollen. Det är fasansfullt och oacceptabelt, säger Afshin Nasirian som är boende i området.

Våldsvågen i Stockholm

En man i 25-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för sprängdådet i Upplands Väsby.

Sprängning även i Upplands-Bro

Bara ett par timmar tidigare under natten mot söndagen inträffade en explosion i Upplands-Bro. Även där rörde det sig om en detonation i en trappuppgång i ett flerfamiljshus.

”Jag vill inte lämna mina barn ensamma utomhus” säger Safeer Ahmed, en drabbad boende i Upplands-Bro. Vad händer med hans hus efter sprängningen? Hör honom och fler drabbade här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Safeer Ahmed bor i området där explosionen i Upplands-Bro inträffade. Hör honom i videon. Foto: David Westling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet