Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man vet inte vad man ska säga längre, man orkar inte mer” – Hör grannen om skjutningen i Tullinge. Foto: Per Sjöberg/SVT

Boende i området: ”Det finns inget tryggt längre”

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor är döda efter att ha blivit skjutna i en villa i Tullinge söder om Stockholm. Andreas Hansen är boende i området.

– Det är andra gången det händer på några månader. Man vet inte vad man ska säga längre, man orkar inte med, säger han.

Polisen fick larmet 01.25 natten till fredagen. Det fanns barn i huset under skottlossningen, samt ytterligare en vuxen. De ska ha klarat sig utan fysiska skador, enligt polisen.

Två personer är gripna misstänkta för mord.

– Man ger sig på folks kusiner, en avlägsen morbror, vem som helst. Det finns inget tryggt längre, folk tittar sig över axeln hela tiden, säger Andreas Hansen, som bor i närheten brottsplatsen.

– Jag tycker det är terrorism. Man sprider skräck.

Polisen har spärrat av ett stort område i bostadsområdet.

Dådet misstänks, enligt SVT:s uppgifter, vara riktat mot anhöriga till en person kopplad till den pågående gängkonflikten. Men de boende i villan är enligt polisens bedömning inte involverade i kriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.