Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jonas Naddebo (C) ansvarar för idrottsfrågor i Stockholm. Han hoppas kunna sluta fred mellan klubbarna runt om i Stockholmsområdet och Polisen Foto: TT

Borgarråd vill medla mellan supportrar och polis

Uppdaterad
Publicerad

Efter söndagens händelser utanför Tele2 arena agerar Jonas Naddebo (C) och bjuder in både supportrar och polis till ett fredsmöte.

Polisen pratar om en ”kärv kommunikation” och fotbollssupportrarna har gjort ett flertal JO-anmälningar. Men nu kommer ett oväntat utspel från politisk håll.

– Jonas Naddebo (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad, bjöd under onsdagen in båda sidor till ett möte.

SVT rapporterade · Chatt om konflikten mellan polis och supportrar

Är det rätt av polisen att ta i med hårdhandskarna? Har ni någon idé för hur man ska få bort den otillåtna pyrotekniken på arenorna? Skriv gärna i chatten!
14.47
Det känns som att polisen konstruerar argument i efterhand för att förklara deras beteende. Att en supporter "vägrade släppa en telefon som denna ska ha använt för att kalla till sig fler anhängare"..Hur vet man det? Och är det en rimlig följd att polisen hotar att bryta fingret på en person?
Polisen måste stå till svars för deras många gånger omotiverade våld som drabbar oskyldiga.
14.54
Dyrt för hela samhället att lek och sport supporters ska ta pengar från välfärden. Nu när det skärs ned överallt. I både kommun och landsting.
15.21
Fotbollen drar in miljarder till samhället och är lugnare och populärare än någonsin. Jag är 100% säker på att polisen av olika anledningar tar till alldeles för hårda åtgärder. Det här är inte bra för någon.
15.21
Polisen borde anlägga mer av en vänlig men bestämd ton. Som det är nu (och har varit länge) så ryter de åt småbarnsföräldrar och tonåringar och är väldigt snabba att eskalera situationen till knuffar och batonger. Misstänker att de peppar upp varandra i piketbussarna på vägen dit, och situationen gör att de ser alla besökare som potentiella våldsmän. Men de allra allra flesta är bara där för att se sitt lag spela fotboll, och det är enkelt att se skillnaden — om man inte är fullproppad med testosteron och adrenalin, dvs.
15.22
Polisen har rätt att ta i med hårdhandskarna till
vilket pris som helst om inte hulliganer lyssnar på polisen.
15.22
Jag förstår att polis har rätt att använda visst fysiskt våld i vissa situationer.
www.riksdagen.se

Men vilken rätt har poliser att använda hotelser och hot om våld som den enligt lag inte får utföra?

Om polisen i fråga hade brutit fingrarna på supportern och det hade dömts som övervåld. Blir då alla hotelser om denna typ av våld också olaglig?
15.22
Varför läggs så mycket av polisens tid på att sitta barnvakt åt huliganer? Låt polisen ta i mer istället.
15.22
Ingen rök utan eld. Vill inte försvara övergrepp, men det tycks glömmas bort att polisen aldrig behövt agera överhuvudtaget om det inte vore för en destruktiv supporterkultur.
15.22
Hårdare tag mot huliganerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer