Nya prisrekord i centrala Stockholm, enligt Svensk Mäklarstatistik. Foto: Janerik Henriksson/TT

Bostadspriserna fortsätter upp: ”All time high för en kvadratmeter”

Publicerad

Under årets första månad ökade priserna på bostadsrätter och villor i hela Stockholmsregionen med en procent. Och i januari nådde medelpriset för en kvadrateter i centrala Stockholm för första gången över 100 000 kronor under en enskild månad.

Bostadsåret 2021 drog igång med nya prisrekord, det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– Sammantaget i hela Stockholms centrala delar så är det ”all time high” och första gången medelpriset under en enskild månad ligger över 100 000 kronor per kvadratmeter, säger Hans Flink, affärsutvecklare på Svensk Mäklarstatistik.

Östermalm och Vasastan dyrast

Sedan nedgången på bostadsmarknaden i maj 2020, då medelpriset låg på dryg 90 800 kronor, har kvadratmeterpriset gått upp med närmare 10 000 kronor.

Hedvig Eleonora församling på Östermalm toppar prislistan med nästan 123 000 kronor per kvadratmeter under januari, följt av Gustav Vasa församling i Vasastan på drygt 110 000 kronor. Längst ner på listan återfinns Södermalm och Sofia församling där kvadratmeterpriset låg på drygt 86 500 kronor under årets första månad.

Medelpriset på en villa i Stockholmsregionen var i januari på 6 829 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.