Adriana skulle fyllt 14 år på söndag. Hör om hur hennes minne ska hedras i Hågelbyparken. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Botkyrka kraftsamlar mot våldet – på Adrianas födelsedag

Uppdaterad
Publicerad

På söndag skulle Adriana, som mördades vid en bensinmack förra året, ha fyllt fjorton år. Istället håller Botkyrka kommun nu i en minnesdag för flickan och samtidigt en kraftsamling mot våldet.

På plats i Hågelbyparken på söndag är bland annat inrikesminister Mikael Damberg (S). Dessutom har arrangörerna velat lyfta ungas röster och därför visas också radioteater, poesi och en del i en miniserie om unga killars psykiska ohälsa. Allt skapat av yngre förmågor.

Dagen går under parollen ”Alla mot våldet- trygghet för alla”, till minne av mordoffret Adriana som på söndagen skulle ha fyllt fjorton år. Även ett samtal med Adrianas mamma Susanne Yakes är en av programpunkterna.

Parvaneh Sharafi är områdesstrateg i Fittja och hon berättar i klippet om varför man gör det här.

Botkyrka kraftsamlar

När: 5 september 15.00-17.00

Var: Hågelbyparken med max 300 deltagare och live på Botkyrka kommuns facebookkanal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.