Ett svart, stormigt hav. Så beskriver Adrianas mamma Susanne sorgen – sju månader efter mordet. Foto: Frida Jareteg/SVT

Tolvåriga Adrianas mamma: ”Känns som att jag skriker för döva öron”

Uppdaterad
Publicerad

En kula som var avsedd för någon annan kostade en tolvårig flicka livet. Dödsskjutningen av 12-åriga Adriana i somras lämnade få oberörda och inrikesministern talade om ”ilska” och ”beslutsamhet” för att krossa gängkriminaliteten. Men för Adrianas mamma Susanne var det tomma ord.

Det var sommarlovets sista dagar. Adriana bodde hos sin pappa och gick ut sent med hunden och en kompis för att köpa snabbmat på rastplatsen i Hallunda. Men där fanns också två gängkriminella män iförda skottsäkra västar.

Strax efter klockan 3 svängde en vit Audi upp på parkeringen och ett automatvapen avlossades från den nedvevade bilrutan.

Mordet på 12-åriga Adriana

Männen i skyddsväst klarade sig oskadda. Det var istället tolvåriga Adriana som träffades av skotten.

Hör Adrianas mamma Susanne berätta om sorgen i videoklippet ovan.

Prioriterad utredning – men ingen åtalad

Polisens utredning har beskrivits som en av de största i Sverige just nu. Över 500 förhör har hittills hållits och en stor mängd information har inhämtats, analyserats och värderats.

– Det läggs fortfarande stora resurser på utredningen och den har hög prioritet, säger utredningsledaren Lukas Molander.

Den vita Audin som sågs på övervakningskamerorna vid bensinmacken hittades i lågor i Sollentuna två dagar efter dödsskjutningen, men polisen vill inte gå in på om några spår kunde säkras i den utbrända bilen.

Misstänkta släpptes

En 22-årig man greps i mitten av december, skäligen misstänkt för mord, men släpptes två dagar senare. Misstankarna kvarstod dock. I november häktades en annan man i 20-årsåldern misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Han släpptes tre månader senare, men misstankarna kvarstod.

Sedan dess har ingen annan person gripits och inget åtal är väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet