Polisen kontrollerar nu alla övervakningsbilder från platsen och kartlägger alla som var där. Foto: Ali Lorestani, TT / Lisa Liljefors, SVT

Man gripen – kopplas till dödsskjutningen av 12-åriga Adriana

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för grovt skyddande av brottsling, kopplat till händelsen i Hallunda natten till den 2 augusti där 12-åriga Adriana sköts ihjäl.

Mannen som varit anhållen i sin frånvaro misstänks för grovt skyddande av brottsling och greps i Stockholmsområdet på tisdagsmorgonen. I samband med gripandet genomfördes också en husrannsakan och ytterligare en person har hämtats till förhör. Denna person är inte misstänkt för brott.

– Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan dag ett och vi har nu nått ett skede där vi har anledning att genomföra detta gripande. Frihetsberövandet är ett viktigt steg framåt mot att också komma vidare med ärendet i sin helhet, säger utredningsledare Lukas Molander i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Nära 500 förhör har genomförts i utredningen

Polisutredningen är prioriterad hos polisen i region Stockholm. Nära 500 förhör har hittills hållits och en stor mängd information har på olika sätt samt inhämtats, analyserats och värderats.

– Förhoppningen är att vi ska kunna göra fler frihetsberövanden framöver, säger Lukas Molander.

”Hon fanns alltid där”

Så här såg det ut när SVT:s Lilla Aktuellt träffade Adrianas vänner tidigare i höstas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.