Nu, vad jag än vill göra så kan jag, säger lokalvårdaren Cemile Topal från Qvinna Foto: Cheyma Moufid/SVT

Botkyrkabyggen vinnare i Årets Mångfaldssmarta företag

Uppdaterad
Publicerad

Botkyrkabyggens arbete med mångfald och inkludering gör att bolaget utses till Årets Mångfaldssmarta företag av nätverket MINE.

Botkyrkabyggens insatser har bland annat handlat om utbildningar för samtliga anställda chefer i jämställdhet, mångfald och likabehandling. Det har även arbetat med jämställdhetssatningen Qvinna i Botkyrka som ger kvinnor med utländsk bakgrund, jobb och språkstudier.

– Jag är väldigt glad över priset, likabehandling och ickediskriminering berör oss alla och vi behöver en mångfald av erfarenheter som tillåts genomsyra bolagets beslut. Det är helt nödvändigt för att vi ska nå våra mål och vara allmännyttigt i dess rätta bemärkelse, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

Juryns motivering till priset:

”Botkyrkabyggen fokuserar på strategiskt mångfaldsarbete som investerar i individen och inkluderar kunder, marknaden, image, varumärke, lönsamhet och hållbar utveckling. Botkyrkabyggen skapar en miljö där allas erfarenhet och kunskap tas tillvara. I företagsledningen är 50% kvinnor och 50% män. Cirka 45% av medarbetarna har utländsk bakgrund och med hjälp av kompetensbaserade rekryteringsprocess kommer andelen att öka ytterligare. Det på ett sätt att berika bolaget samt hela samhället. Botkyrkabyggen har förstått att mångfald och affärsnytta hänger ihop.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.