Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under flera år har Medelhavsmuseet arrangerat samtal kring aktuella globala frågor. Nu ska tisdagskvällen händelser utvärderas. Foto: SVT/ SwePix

Bråket på Medelhavsmuseet stoppar inte framtida evenemang

Uppdaterad
Publicerad

På Medelhavsmuseet blev man överraskade av den hotfulla och stökiga situation som uppstod i samband med ett av deras evenemang. Men man tänker inte låta tisdagens intrång hindra framtida samtal och tillställningar, enligt stabschefen Karl Magnusson.

Under tisdagskvällen stormade en grupp demonstranter Medelhavsmuseet i centrala Stockholm. Orsaken uppges vara att de var missnöjda med en talare på ett panelsamtal som hölls inne på museet. Men stabschefen säger att de inte tänker låta hot och bråk stoppa deras framtida evenemang.

Panelsamtalen är ett samarbete med den ideell föreningen Utrikespolitiska institutet (UI) vars uppdrag är att bedriva bland annat oberoende forskning, folkbildning och erbjuda en plattform för öppna samtal.

Hör Karl Magnusson, stabschef på Världskulturmuseerna, om hur det var när demonstranterna trängde sig in på museet och hur de tänker för framtiden, i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.