Flerfamiljshus i brand i Farsta i södra Stockholm. Foto: Ali Lorestani/TT

Flera fick evakueras vid lägenhetsbrand i Farsta

Uppdaterad
Publicerad

Sent på fredagskvällen tvingades flera boende att evakueras när en lägenhetsbrand bröt ut i ett flerfamiljshus i Farsta i södra Stockholm. Tack vare invändig släckningsarbete kunde räddningstjänsten begränsa branden uppe på vinden.

– Det började som en lägenhetsbrand som gick upp på vinden, säger Fredrik Dackland, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt.

Larmet kom vid 23-tiden på fredagskvällen. Enligt räddningstjänsten evakuerades ett flertal boende av polisen och en del spontanevakuerade. Polisen ska också ha upprättat en lokal för de drabbade och kommunen kontaktades för att upprätta stödfunktioner.

Strax före klockan fem på lördagsmorgonen uppgav räddningstjänsten att läget var under kontroll och att de bara hade två brandbilar kvar på plats som blir kvar en bit inpå morgonen.

– De lyckades få stopp på branden med invändig släckning, så jag tror inte att hela vinden har brunnit av, säger Hans Olofsson, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt.

Det är oklart huruvida några boende har kunnat återvända under natten eller inte, då det fortfarande ryker en hel del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.