Foto: SVT

Brand i innebandyhall på Tellusborgsvägen

Uppdaterad
Publicerad

En innebandyhall på Tellusborgsvägen i Liljeholmen-Hägersten, började att brinna strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen. Det var golvet och byggnadskonstruktionen av innebandyhallen som brann.

Räddningstjänsten åkte dit med cirka 25 personer som bekämpade branden i drygt två timmar.

– Vi har haft en utvecklad brand inne på golvet i den här lokalen. Golv av den här typen är ofta väldigt mjuka och gjorda av gummi och därför har röken varit kraftig, säger Mats Körner, vakthavande brandingenjör.

Betydande skador på golv

Larmet inkom vid klockan 08.10 på söndagsmorgonen och branden har kunnat släckas efter drygt två timmars arbete på plats.

– Det finns betydande skador på golvkonstruktionen där inne så det kommer behövas en hel del reparationer innan det här går att använda igen, säger Mats Körner.

Ingen skadad

Enligt polisen finns det inga uppgifter på om någon har skadats.

– Branden rubriceras som mordbrand. Det går inte att utesluta att någon har tänt på, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.