Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det brinner i den historiska byggnaden Fabrikörsvillan i Nacka Strand. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Brand i konferensvilla i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsmorgonen utbröt en brand i en gammal villa som används som konferenslokal i Nacka Strand öster om Stockholm. Det är den så kallade Fabrikörsvillan som brinner och enligt räddningstjänsten rör det sig om en ”totalskada”.

Larmet om branden kom in 08.40 på torsdagsmorgonen. Personal från fem brandstationer arbetade med att släcka den fullt utvecklade branden.

– Vi kommer att fortsätta släckningsarbetet även under kvällen och delar av natten, säger Cecilia Lundfeldt, kommunikationschef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Fabrikörsvillan brandhärjad

Det är den så kallade Fabrikörsvillan som brinner, en byggnad i puts från förra sekelskiftet. Det finns inga uppgifter om skadade personer.

– Det brinner uppe vid taket eller på vinden, säger Cecilia Lundfeldt.

Det ska inte finnas någon risk för spridning till närliggande byggnader.

Under fredagsmorgonen uppgav räddningstjänsten att de fortfarande är kvar på plats och att branden kommer leda till att åtminstone det invändiga av huset kommer vara totalförstört.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.