En brand utbröt på Engelska skolan i Täby på onsdagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Brand på Engelska skolan i Täby

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen utbröt en brand i Engelska skolan i Täby. Totalt elva brandbilar skickades till platsen och branden kunde begränsas till salen där den startade.

Larmet kom strax efter klockan fyra på onsdagseftermiddagen. Branden tros ha startat i en slöjdsal på våning två.

– Det brinner för fullt. Vi har satt in rökdykare men vi har inte kommit åt branden än. Det är fyra brandbilar på plats och sju på väg, sa Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, vid halv fem-tiden.

Ett fåtal ska ha varit kvar i skolan när branden uppstod och dessa personer utrymdes.

– Branden bröt ut efter skoldagen och det fanns bara några få personer kvar i byggnaden, säger Jonathan Howell, presskontakt vid Internationella engelska skolan.

Branden släckt strax efter 17

Förutom skolverksamhet finns även företag i byggnaden och till en början fanns en spridningsrisk till övriga lokaler i fastigheten. Branden begränsades dock till slöjdsalen och var släckt strax efter klockan 17.

Ett par lärare fick omhändertas av sjukvårdare.

– De har fått i sig lite rök men inte så pass att de behövde följa med till sjukhus, säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare vid SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.