Brand rasade på Södermalm i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett flerfamiljshus på Södermalm under tisdagseftermiddagen. Tre skadade personer har förts till sjukhus, en av dem ska vara svårt skadad, enligt polisen.

Polis och räddningstjänst kallades till en brand i en lägenhet på Södermalm i centrala Stockolm. Tre personer fick föras till sjukhus.

– Rökdykare plockade ut tre personer ur fastigheten. Ytterligare en person tog sig ut själv, säger Tommy Wållberg som är ledningsbefäl på räddningstjänsten.

Hur skadeläget ser ut för de fyra personerna är för räddningstjänsten oklart i skrivande stund.  Enligt polisen ska en av personerna ha allvarliga skador.

Larmet kom strax efter 17-tiden, och redan en timme senare hade branden trappat av.

– Det brinner inte längre, men det kan finnas vissa glödbränder kvar. Det är en gammal fastighet så vi stannar i minst 1-2 timmar till och bryter upp golv, säger Tommy Wållberg.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.