Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brottsplatsen spolas rent dagen efter dödsskjutningen – samtidigt sprider sig oron bland boende i området. Foto: Malin Benett Klarin/SVT

Dagen efter skjutningen i Hagalund i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter en våldsam skottlossning i Hagalund i Solna är många i området chockade. Monika Andreassen var ute och gick med sin hund när hon såg det stora polispådraget.

– Då tänkte jag att det måste vara en skjutning. Det är hemskt, säger hon.

Det är chockade Solnabor som SVT:s team träffar på. En kvinna, som vill vara anonym, säger att hon gick förbi med sin son strax efter att det hände.

– Hade vi stannat till i affären hade vi varit där det när det hände. Det var så nära oss, säger hon.

Våldsvågen i Stockholm

Hon berättar att hon är chockad och varit tvungen att stanna hemma med sina barn idag.

– Jag har haft mardrömmar hela natten. Och kroppen låg synlig i en timme, utan att vara täckt. Många är upprörda över det.

Hennes sjuårige son rycker henne i handen när hon pratar med SVT och vill att hon ska sluta prata om det. Han vill inte höra mer.

Skjutning på öppen gata

Det var på tisdagen strax efter klockan 17, en tid när många är ute på gatorna, som det skedde en skottlossning i Hagalund i Solna. En man avled och en man skadades.

Den skadade är gripen misstänkt för mordet. Den skadade mannen blev också  misshandlad av andra personer, efter att han blivit skjuten själv.

Hör mer från grannar, polis och lokalpolitiker i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet