Bussföraren syns springa ut ur elden och fortsätta ner på gatan. Foto: Adam Norek

Föraren springer ut från bussen som står i lågor

Uppdaterad
Publicerad

Chauffören som körde bussen vid olyckan vid Klaratunneln fick allvarliga skador men har under onsdagen fått lämna sjukhuset. Flera chefer vid Keolis kommer under eftermiddagen att besöka honom. Men varför han körde där han inte fick köra är fortfarande oklart.

Bussen var inte i trafik när den körde in i en högshöjdsbarriär vid Klaratunneln och föraren var den enda personen som fanns i fordonet. I en video som SVT nu publicerar syns mannen lämna den brinnande bussen för att sedan själv ta sig ner mot Tegelbacken. Där ska mannen blivit omhändertagen av skyddsvakter som tillhör Regeringskansliet.

Stephan Gard är skyddsombud på Kommunal vid Fredriksdals bussdepå som bussen som brann tillhörde. Han har inte själv varit i kontakt med föraren men berättar att han har fått komma hem.

Föraren har fått komma hem

– Vad jag har hört vet han inte hur han kom ur fordonet. Under eftermiddagen ska han få besök av ett par chefer från Keolis, säger Stephan Gard.

Omständigheterna kring olyckan är fortfarande oklara. Enligt det fackliga skyddsombudet finns ingen oro för att köra gasbussarna bland förarna i Fredriksdal. Stephan Gard känner dock att de fått för lite utbildning kring biogas.

– Vi fick en halvdags utbildning 2005 men sedan har det inte varit något mer kring det här, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussexplosion i Stockholms city

Mer i ämnet