En centerpartistisk kommunpolitiker har använt sig av ett fingerat namn i kontakt med andra politiker och förvaltningar. Foto: Roald, Berit / TT

Centerpolitiker avgår efter avslöjad mejlbluff

Uppdaterad
Publicerad

Den centerpartistiske kommunpolitiker i Vallentuna, Mattias Andersson som avslöjats med att under flera år ha skrivit mejl under pseudonym lämnar nu samtliga kommunala uppdrag. – Förtroendet går inte att reparera, säger Sofia Segergren, gruppledare för Centerpartiet i Vallentuna kommun. 

Mattias Andersson har sedan 2009 skrivit under ett fingerat namn när han varit i kontakt med andra politiker och förvaltningar. Något som tidningen StockholmDirekt avslöjade i måndags.

– Han erkänner att han har gjort detta. Det finns e-brev och uttalanden sedan maj 2009. Då har han inte haft de positionerna som han har i dag, men mejlen har fortsatt under den här mandatperioden också, säger Sofia Segergren, gruppledare för Centerpartiet i Vallentuna kommun. 

Vad har Mattias Andersson sagt till er? 

– Han förstår att andra tycker att det är fel. Han har en förklaring, men den ursäktar inte beteendet enligt mig och andra i kretsstyrelsen. Hans omdöme hur man ska bedriva politik har sviktat. Förtroendet har skadats och går inte att reparera hos oss eller alliansen som vi samarbetar med.

Läs mer: Politiker skrev mejl under pseudonym

Ersättare tar över

Nu får partikollegor gå in och ersätta de uppdrag som politikern lämnar.  

– Sen måste vi göra nya val, men det har vi inte satt igång än, först måste det här landa, säger Sofia Segergren, gruppledare för Centerpartiet i Vallentuna kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.