”Jag behöver ha ett datum att se fram emot”, säger Caroline van Mourik som har väntat på att få vaccin mot covid-19 under januari månad. Foto: Pia Heick/SVT

Caroline har väntat på vaccin – får inget besked

Publicerad

Enligt regionens plan för vaccinering mot covid-19 borde den patientgrupp som Caroline van Mourik tillhör få vaccin under januari månad. Men nu är månaden snart slut – och hon har ännu inte fått något besked.

Caroline van Mourik har den ovanliga diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. Hon tillhör därmed riskgruppen som är under än 65 år och har hemsjukvård och hemtjänst. Hon upplever att informationen kring vaccineringen har varit bristfällig och riktar kritik mot bland annat Region Stockholm.

SLSO svarar på kritiken

SVT Nyheter Stockholm har varit i kontakt med Stockholms läns sjukvårdsområde och de avböjer en intervju. Men de svarar skriftligt att regionen arbetar hårt med att nå ut med information, och att vårdcentralerna och 1177 tillhandahåller den information som finns att få.

– Jag har mejlat regionen och de svarar att informationen kanske är lite otydlig. De hänvisar till 1177 och krisinformationen, men de får ju sin information från regionen. Allt går bara runt, säger Caroline van Mourik.

Hör Carolines kritik i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.