Tre dagar efter terrordådet på Drottninggatan 2017. Ett litet barn tittar på alla blommor som täcker en polisbil utanför varuhuset Åhléns under en tyst minut. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ceremoni för att hedra terrorattentatets offren i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag, den 7 april, är det tre år sedan terrordådet på Drottninggatan då fem personer miste livet och flera skadades. Vid lunchtid hålls en ceremoni vid Sergels torg för att hedra offren.

Klockan 14.53 den 7 april 2017 fick polisen larm om att en lastbil körde på människor längs Drottninggatan i centrala Stockholm. Fem personer dog och flera skadades i dådet, som genomfördes av Rakhmat Akilov.

Idag uppmärksammar Stockholms stad att det är tre år sedan den fruktansvärda händelsen inträffade. Ett blomsterarrangemang kommer att läggas på platsen för det tilltänkta minnesmärket, vid muren mot Kulturhusets fasad intill Sergels torg.

Vid lunchtid kommer kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck (M) och oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) att uppmärksamma årsdagen av terrorattentatet och hedra minnet av offren med ett besök på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet