Företaget Colive, som hyr ut rum i kollektivboende, tvingas betala tillbaka närmare 44 000 kronor till en före detta hyresgäst i Haninge. Hyresgästen betalade 7 000 kronor för ett rum – för mycket anser hyresnämnden som nu avgjort fallet. Foto: SVT Grafik

Colives hyresgäster i Handen måste flytta

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Colive, som hyr ut rum i kollektivboende på flera adresser i Stockholmsområdet, stänger sitt boende i Handen i Haninge. Anledningen är enligt företaget för dålig efterfrågan.

Det var i början av mars som Hyresnämnden beslutade att Colive skulle betala tillbaka 44 000 kronor till en hyresgäst som ansåg sig betalat överhyra för ett rum på sju kvadratmeter.

Nu har bolaget erbjudit alla hyresgäster som bodde i kollektivboendet i Handen att flytta till deras så kallade hubb i Barkaby.

Bostadsmarknad

”De som bor i Hubben i Haninge har vare sig sagts upp eller flyttat ut. Den 29 april informerade bostadsgästerna i Hubben i Haninge att hubben kommer att stängas” skriver Colives vd Jonas Häggqquist i ett mejl till SVT.

Enligt företaget så grundar sig beslutet att avsluta verksamheten i Handen på att det är för låg efterfrågan. En av orsakerna som anges är att deras potentiella hyresgäster kan vara mer intresserade av en central adress men också att utformningen av boendeytan kan ha spelat roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknad

Mer i ämnet