Det var fullsatt i Alviks kulturhus när trafikborgarrådet Daniel Helldén bjöd in till öppet möte. Foto: SVT

Helldén (MP) mötte Västerortsbor om snöröjningen

Uppdaterad
Publicerad

Det var fullsatt i Alviks kulturhus när trafikborgarrådet Daniel Helldén besökte ett öppet möte. Det blev en stundvis het debatt om cykelbanor, priser på kollektivtrafiken, och såklart snöröjningen.

Efter kritiken mot stadens snöröjning så fick västerortsborna chans att ställa frågor till trafikborgarrådet Daniel Helldén på ett öppet möte i Alviks kulturhus.

– Jag tycker det är viktigt att möta medborgarna, förklara vad vi gör i staden och varför det ser ut som det gör, säger Helldén.

Vad tänker du kring kritiken över snöröjningen?

– Jag har full förståelse för det. Det är inte roligt att gå på trottoarerna i Stockholm just nu så självklart bli folk arga när det inte fungerar. Vi vet ju till exempel att det inte riktigt fungerar med sandningen och det är något vi tittar på.

Hur var det att stå inför ett fullsatt kulturhus i Alvik?

– Jag tycker det är roligt att höra de frågor som kommer. Det är klart det tar kraft att stå länge och svara på massor av frågor, men det är ju också det jag har betalt för att göra.

Kan du förstå frustrationen över en eventuellt bristande snöröjning?

– Absolut. Om man går runt i staden så är det många gånger så att det inte finns någon sand, det är is och man riskerar att halka, och jag fattar att man är förbannad över det. Det är därför vi nu försöker se till att de verkligen gör det som ska göras, det vill säga sanda överallt.

Vad tänker du kring att det var fullsatt idag?

– Jag tycker det är roligt. Det visar ju att det finns ett intresse av att få diskutera med om politiker om det som berör folk.

Hör vad besökarna tyckte om mötet  i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.