Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från den Natokritiska satirtidningen Larm i klippet. Foto: Lisa Liljefors/SVT

De är emot att Sverige går in i Nato – sprider budskapet genom satirtidning

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen tog Sverige ett steg närmare Natomedlemskap, när Turkiet meddelade att landet kommer godkänna ansökan. Föreningen Svenska Freds välkomnar inte beskedet, och vill peka på risker med Nato i en satirtidning som delas ut i tusentals exemplar.

Nato som kärnvapenallians kan bidra till fler krigsutbrott snarare än det motsatta, det tror Kerstin Bergeå, ordförande för Svenska Freds.

– Och den svenska debatten kring Nato har gått för snabbt, konsekvenserna av ett medlemskap har inte analyserats tillräckligt, säger Kerstin Bergeå.

Drygt 150 tecknare står bakom satirtidning

Fler än 150 svenska tecknare står bakom skapandet av satirtidningen Larm som finansieras av Svenska Freds. Med tidningen vill de skapa opinion mot ett svenskt Natointräde och kärnvapen.

Se bilder från satirtidningen i videon längst upp. Se även när Svenska Freds delar ut tidningen och hör vad de som tar emot den tycker om Nato.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.