– Det känns negativt att vi nu monterar ner vår egen verksamhet och tvingas säga upp personal, säger Debasers vd Annelie Telford. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nu är det klart: Debaser Medis lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Debaser Medis lägger ner sin verksamhet, staden har ingen ersättningslokal åt dem och efter nyår lägger de ner.

Att rockklubben Debaser på Medborgarplatsen måste lämna sina lokaler i Medborgarhuset har varit känt länge. Staden ska renovera Medborgarhuset och tänker flytta biblioteket in i lokalerna där livescenen nu håller till.

Men när Medborgarhuset öppnar igen 2019 finns ingen plats Debaser.

– Det känns så klart jättetråkigt att vi tvingas stänga. Vi försöker se det positiva och se hur roligt vi har haft det. Nu försöker vi njuta av den tid som är kvar fram till nyår, säger Debasers vd Annelie Telford till SVT.

Stockholms stad har inte hittat någon lokal

Stockholm stad har försökt hitta en ny lokal men utan framgång, enligt Stockholm Direkt.

– Sedan beslutet kom i januari 2016 så har Stockholm stad verkligen ansträngt sig med att hitta en lokal men inte lyckats. Men det som är illa skött är att de inte planerade innan beslutet vad de skulle göra av Debaser, när man gjorde det för biblioteket, säger Annelie Telford.

Fram till nyår har staden en chans att hitta en ny lokal. Men eftersom inget kommer att vara klart under 2017 och artisterna bokas ett halvår i förväg så måste verksamheten i medborgarhuset läggas ner.

Sista artisten på nyårsafton

På nyårsafton kommer Debaser Medis att ha sin sin sista artist på scen men verksamheten kommer att fortsätta på de två mindre scenerna på Debaser Strand.

– Det känns negativt att vi nu monterar ner vår egen verksamhet och tvingas säga upp personal, säger Annelie Telford.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Debaser

Mer i ämnet