Foto: Mattias Lodding/SVT

Tillfälliga boenden för Järvas riskgrupper dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan gick Moderaterna i Rinkeby-Kista ut med att man ska erbjuda boendelösningar åt Järvabor som är i riskgrupperna för coronasmittan.
Intresset är stort men besked om boende dröjer.

Samtidigt gick Stockholms stad under onsdagen ut och meddelade att man ska erbjuda så kallade evakueringsbostäder. Dessa ska verka ”bredare” och mer tillåtande i bedömningarna om en person får rätt till en tillfällig lägenhet eller inte.

Bostäderna består av allt ifrån serviceboenden till kommunala lägenheter. Hyran betalas av den boende. Men i skrivande stund har man ännu inte lyckats erbjuda några bostäder till de människor som började ansöka om det här förra veckan, alltså korttidsboendena.

Vad gäller Spånga-Tensta har man inte gått ut lika offensivt som Rinkeby-Kista vad gäller korttidsboendena.

Se politiker från båda stadsdelsområdena berätta mer i klippet.*

*Intervjun med Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i Spånga-Tensta, gjordes innan onsdagens beslut om evakueringsbostäder och hans svar gäller alltså korttidsboendena.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet