Demonstrationen vid Humlegården har samlat många människor. Foto: Marcus Nilsson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Två demonstrationer anordnades i Stockholm på lördagen

Publicerad

Fordonstrafik, buss och spårvagnstrafik påverkades under eftermiddagen när två demonstrationståg gick genom centrala Stockholm.

Två tillståndsgivna demonstrationståg påverkade trafiken i centrala Stockholm under dagen.

– Vi har insatser med anledning av demonstrationerna och en bevakningsinsats men vad jag vet kommer det inte vara några större oroligheter, sa Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral på lördagsförmiddagen. 

Två demonstrationer

Ett tåg gick från Norra Bantorget till Kungsträdgården vid klockan 13.00. Det var personer som demonstrerade till stöd för den kurdiske politikern och tidigare PKK-ledaren Abdullah Öcalan. Vid 14.30 hade tåget kommit fram till Kungsträdgården.

Det andra tåget arrangeras av Jerusalem kommittén i protest mot USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. Tåget utgick från Humlegården vid 12.30 för att sedan avslutas i Diplomatstaden runt 15.00.

Inga större incidenter

Från polisens sida har demonstrationerna gått som planerat. Ett par incidenter i form av stampande på och uppeldande av flaggor uppstod men i övrigt ska det ha varit lugnt.

– Inga personer har gripits eller omhändertagits. De få små incidenterna som uppstod hanterade arrangörerna själva. I övrigt har arrangörerna haft en bra kontakt med polisen och allt har gått fint, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral.

Även efter demonstrationerna påverkades trafiken men vid klockan 17.00 sa polisen att framkomligheten borde vara som vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer