Utsålt på Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena Foto: TT

Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 15 på söndagen är det avspark för säsongens första derby i årets allsvenska. Hammarby tar emot serieledande Djurgården på Tele2 Arena. Polisen varnar för att det kan bli rörigt både i kollektivtrafiken och runt hela arenaområdet inför avspark.

– Polisen har en anpassad resurs i området, men den är mindre än tidigare år, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Han vill inte säga hur många poliser som tjänstgör kring Stockholmsderbyt, men berättar att nuförtiden ligger ett större ansvar på arrangörerna som tar in fler vakter och ordningspersonal vid matcherna.

Kan bli rörigt kring arenan

Kring lunchtid på söndagen är det enligt polisen fortfarande lugnt på stan bland de olika supportergrupperna, men de varnar för att det kan bli ordningsstörningar i området kring arenan i eftermiddag. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag för publiken på den utsålda arenan.

Omkring 30 000 väntas sitta på plats vid avspark klockan 15 då serieledande Djurgården möter Hammarby som ligger på 13:e plats i Allsvenskan.

– Vi vill ockå varna för att det kan bli bökigt både i kollektivtrafiken och i trafiken då alla människor skall ta sig till arenan, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.