Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är tragiskt men tyvärr inte det sista vi kommer se”. Foto: Cornelia Schauermann

Boende i Dalen: ”Ingen borde dö när de är 19 år”

Publicerad

Den ihjälskjutna rapparen Nils ”Einár” Grönberg sörjs vid en minnesstund vid Dalens fritidsgård i södra Stockholm under fredagen.
– Ingen borde dö när de bara är 19 år, säger Musse Brandt som besöker ceremonin med sin bror och pappa.

Minnesceremonin hölls vid Dalens fritidsgård i södra Stockholm där Nils ”Einár” Grönberg växte upp. Vid torget samlades människor under fredagskvällen för att lämna blommor, tända ljus och prata om det som hänt.

Musse och Sam Brandt besökte platsen med pappa Andreas Brandt.

– Ingen borde dö när de är såhär unga, bara 19 år. Det är hemskt, säger Musse Brandt.

Initiativtagaren till ceremonin är gymnasieläraren Carolina Gaete. Hon hoppas att minnesstunden kan vara både en tröst och skapa eftertanke kring det som hänt.

– Som medmänniska och en person som jobbar med ungdomar med olika bakgrunder känner jag att vi är skyldiga våra framtida generationer att vakna till. Det är synd att en känd person måste dö för att vi ska vakna, säger hon.

Stor förtvivlan

Skjutningen inträffade i det närliggande området Hammarby sjöstad sent under torsdag kväll. SVT:s reporter Diamant Salihu berättar i SVT:s direktsändning om den förtvivlan som de boende i området känner.

– Det här kommer väldigt nära många människor. Det här är en person som många känner till, ser upp till och lyssnar på. Det har varit svårt för föräldrar att ta det här samtalet idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen av Einár

Mer i ämnet