Foto: TT

Det här händer i trafiken under mellandagarna

Uppdaterad
Publicerad

Jul- och nyårshelgerna är de dagar då många beger sig ut i trafiken. Här kan du läsa om vilka vägar man bör undvika i stan.

Under storhelgerna är det flera som beger sig ut i trafiken. Därför tipsar Trafiken.nu resenärer om saker att tänka på.

”Var ute i god tid när du ger dig ut på vägarna, då det kan vara mycket trafik. Vinterutrusta bilen med snöborste och isskrapa, startkablar, bogseringslina, varningstriangel, ficklampa och varma kläder. Se över vinterdäcken och tanka fullt innan du ger dig ut på vägarna”, skriver de på sin hemsida.

Planerade arbeten på Stockholms vägar

Förutom om att det kan bli tjockt i trafiken under storhelgen så kan också vägarbeten påverka din resa. Mellan 19 december till 15 januari 2017 pågår arbete med vatten- och avloppsledning på Solnavägen vid Nya Karolinska.

Flera trafikavstängningar kommer att ske inför firande av nyår. Även SL-trafiken går enligt ordinarie lördagstidtabell.

Så här går SL-trafiken under ledigheten

Nyårsfirande flyttas från Slussen till Skeppsbron

Sedan 2008 har området vid Slussen varit en fyrverkerifri zon, där många Stockholmare har samlats för att ta del av nyårsfirandet och ta del av fyrverkeriena som Stockholm stad anordnar.

I år flyttas detta evenemang på grund av ombyggnationen av Slussen och kommer istället att äga rum vid Skeppsbron, fyrverkeri skjuts upp från vattnet nedanför Slottsbacken.

All trafiken kommer att påverkas den dagen och här kan du följa tider och karta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.