Emil Andersson, lokalpolischef bekymras över utvecklingen. Foto: SVT/TT

”Det har blivit mer stenkastning”

Uppdaterad
Publicerad

Stenkastning hör till polisens vardag. Men enligt lokalpolischefen Emil Andersson är det några få personer som ställer till det.

Natten till tisdagen larmades polisen till Märsta efter oroligheter i området. Ungdomar ska bland annat tänt på en hög med lastpallar mitt på en gata.

När polisen kom till platsen svarade några ungdomar med stenkastning.

Stenkastning och hot mot poliser

– Om man tittar några år tillbaka så har det blivit mer stenkastning. Samtidigt är det här säsongsbetonade brott och vi märker att det börjar bli varmare, säger Emil Andersson, lokalpolischef i norrort.

Bekymrar sig över utvecklingen

Emil Andersson säger att man tar mycket allvarligt på detta eftersom det handlar om polisens arbetsmiljö. Han menar att det gäller att säkra arbetssituationen för de poliser som är i så kallad yttre tjänst.

– Det är några få ungdomar som ställer till stora problem och det är när den här gruppen rör sig i olika områden som problemen kan uppstå, konstaterar Emil Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning och hot mot poliser

Mer i ämnet