Foto: Blåljusbilder

Detonation på loftgång i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig smäll väckte boende i ett flerbostadshus i Stora Ursvik vid 02.00-tiden inatt. Enligt polisen har någon form av sprängladdning detonerat på en loftgång.

Ingen av de boende i fastigheten ska ha kommit till skada.

– Det var en kraftig smäll säger de som har bevittnat händelsen, men eftersom detonationen skedde på en loftgång så är omfattningen begränsad, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisens bomb- och kriminaltekniker har genomfört en undersökning av platsen och flera personer som bor i fastigheten har förhörts av polisen.

– Vi är kvar med flera patruller och platsen är avspärrad, säger Ola Österling.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

43 sprängningar under årets tio första månader

Enligt Brottsförebyggande rådets statistik hade det till och med oktober i år anmälts 43 fall av brottstypen ”allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning” i Polisregion Stockholm, där Stockholms län och Gotlands län ingår. Tio av de 43 sprängningarna, alltså nästan en fjärdedel, skedde i oktober. Under hela förra året anmäldes 47 brott av den här typen i Polisregion Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.