Flicka sextrakasserades av annan elev – nu får skola kritik av DO

Publicerad

En skola i Stockholmsområdet får kritik av Diskrimineringsombudsmannen för bristande åtgärder efter att en flicka enligt en anmälan blivit utsatt för sexuella trakasserier av en annan elev i över ett år.

I över ett år blev ska skolflickan blivit trakasserad av en annan elev. Enligt anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) så blev flickan utsatt för sexuella trakasserier via telefon och att hennes telefon ringde konstant på väg till och från skolan. Flickans vårdnadshavare gjorde en polisanmälan efter att skolan uppgav att de inte kunde göra något eftersom trakasserierna skedde på fritiden.

Enligt anmälan till DO blev flickan även utsatt för fysiska kränkningar under skoltid utan att skolan tillhandahöll en åtgärdsplan.

DO ger kritik

Nu får skolan kritik av DO för att inte fullgjort sin åtgärdsskyldighet och att dokumentationen inte uppfyller de krav som krävs vid upplevda sexuella trakasserier.

I anmälan till DO skriver anmälaren att skolan ständigt ifrågasätter flickans signaler istället för att arbeta med pojken som kränker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer