Ett stort antal män radas upp mot en vägg efter skjutningen i Enskede. Foto: Björn Lockström

Man frikänns från åtal efter dödsskjutning i Enskede

Uppdaterad
Publicerad

En man frikänns från åtal om mord efter dödsskjutningen i Enskede den 16 december 2018. Enligt Södertörns tingsrätt saknas tillräcklig bevisning för en fällande dom. Däremot döms han för narkotikabrott och två fall av brott mot vapenlagen.

I dag kom domen efter det misstänkta mordet i Enskede i december 2018 där en man i 20-årsåldern sköts ihjäl med flera skott. Mannen sköts inne i en bostad i ett flerfamiljshus och strax efter händelsen kunde en jämnårig man gripas.

På bilder från platsen syns hur polisen radar upp drygt tio personer mot en vägg strax efter skjutningen.

Mannen som greps åtalades senare misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. Rättegången hölls i Södertörns tingsrätt och avslutades i mitten på juni.

Enligt rättens ordförande Claudia Vadaszi saknas bevisning som kopplar den tilltalade till gärningen och det finns inte heller något som tyder på att mannen ska ha främjat mordet på något sätt.

Den nu frikände mannen har hela tiden förnekat brott. Han döms dock till skyddstillsyn för narkotikabrott och två fall av brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.