Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det var blandade känslor när jag fick beskedet”, säger Samir Sabri. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Dömdes felaktigt för mord – nej till ersättning för andra gången

Uppdaterad
Publicerad

1986 dömdes Samir Sabri, då 15 år gammal, för att ha mördat sin styvmamma i Tensta. Efter att nya uppgifter kommit fram fick han resning och det stod då klart att han varit felaktigt dömd och frihetsberövad från 15 till 17 års ålder.

Nu nekas han ersättning av staten för andra gången. SVT Södertälje har tidigare rapporterat om det uppmärksammade fallet. Han tog på sig ansvaret för att skydda sin pappa.

Men ungefär ett år efter den fällande domen tog Samir Sabri tillbaka sitt erkännande och förklarade att hans pappa hade tvingat honom att ta på sig skulden.

30 år senare fick han resning och friades från alla misstankar.

– Det handlar inte om pengarna som jag krävt i skadestånd utan att ingen ska behöva gå igenom det som jag gjorde, säger Samir Sabri.

Tingsrätten anser att hans egna agerande ledde till frihetsberövandet och därför får han inte skadeståndet på tre miljoner kronor som han krävt i skadestånd.

Hur går ni vidare?

– Vi kommer överklaga och det hade vi gjort oavsett, säger Samir Sabri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer