Polismannen Ted Eriksson knivhöggs i nacken under ett arbetspass på Södermalm. Foto: SVT

Efter knivattacken på Medborgarplatsen – idag kommer domen

Uppdaterad
Publicerad

Idag väntas domen mot den man som attackerade en polis med kniv vid Medborgarplatsen. Mannen är åtalad misstänkt för mordförsök men har själv sagt att han inte hade för avsikt att döda polisen.

Det var i slutet av augusti förra året som mannen attackerade polisen Ted Eriksson och knivhögg honom i nacken.

– Första tanken var att det här är någon som skojar med mig, men den tanken försvann snabbt när jag kände att det här är något allvarligt. Min kollega började ju skrika på gärningsmannen: ”stanna jag skjuter” och då ser jag ju den här kniven och förstår då att jag har blivit knivhuggen i nacken, har Ted Eriksson tidigare sagt till SVT.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen
Polismän på plats efter knivdådet vid Medborgarplatsen. Foto: TT

Lider inte av allvarlig psykisk störning

Gärningsmannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visade att han inte led av en allvarlig psykisk störning.

Även en medicinsk åldersbedömning har gjorts då mannen påstod att han var 17 år vid händelsen. Men under polisutredningen kom det fram att mannen var över 18 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen

Mer i ämnet