• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

En man är förd till sjukhus efter drunkningslarm vid af Chapman. Arkivbild. Foto: Fredrik Persson/TT

Man kritiskt skadad i drunkningsolycka

En 20-årig man har förts till sjukhus med kritiska skador efter ett drunkningslarm vid vandrarhemmet af Chapman på Skeppsholmen i centrala Stockholm.

Larmet kom vid 01.30-tiden. Enligt vittnesuppgifter till polisen hade två män skojat och bråkat med varandra, varpå båda fallit i vattnet. Männen togs upp av räddningstjänstens dykare och hjärt- och lungräddning påbörjades på en av dem. Båda männen fördes till sjukhus, den ene av dem skadades allvarligt.

– Han hittades i vattnet, men jag vet inte hur länge han ska ha legat i vattnet eller hur hans tillstånd är nu, sade Jesper Källman vid SOS Alarm under natten.

Enligt tidiga uppgifter hade männen badat men det verkar inte ha varit fallet.

– De ska ha skojbråkat och hamnat i vattnet. Om de ramlade i från Af Chapman eller från kajkanten låter jag vara osagt. Ingen av dem verkade vara simkunnig, men den ena av dem kom upp ur vattnet snabbt medan den andre blev kvar längre, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

En anmälan om vållande till kroppsskada är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer