Dyr studieresa för Sjöstedt

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer uppgifter om en ny resa som Stockholms kultur- och fastighetsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) gjort.

2008 åkte Madeleine Sjöstedt (FP) på studieresa till Tyskland och Österrike inför bygget av Tele2 Arena. Notan för skattebetalarna blev 373.000 kronor, skriver Expressen.

Med på resan var flera personer, bland annat från White arkitektbyrå, som senare fick uppdraget att rita Tele2-arenan. Under resan gick man bland annat på Sveriges premiärmatch mot Grekland under fotbolls-EM och fick privata rundturer på arenor i Düsseldorf och München.

Madeleine Sjöstedt utreds för mutbrott

Biljetterna till fotbollsmatchen kostade 12.000 kronor, och det ska enligt Expressen ha varit en VIP-bjudning med champagne och mat.

”Man studsar på beloppet”

Kvitton från resan visar på höga utgifter, bland annat taxi för nästan 8.000 kronor och kaffe och vatten för 2.800 kronor.

– Man studsar på beloppet. Det är väldigt mycket pengar, säger oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) till Expressen.

Riksenheten mot korruption har inlett en förundersökning om mutbrott sedan det framkommit att Madeleine Sjöstedt bjudits med för att bland annat se en konsert i Las Vegas liksom basket- och hockeymatcher på olika platser i USA våren 2009.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Madeleine Sjöstedt utreds för mutbrott

Mer i ämnet