Madeleine Sjöstedt (FP) är kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholm och har varit mycket involverad i arbetet med Tele2 Arena. Nu utreds hon för mutresor. Foto: TT/Erik Mårtensson/Fredrik Persson

”Ta time-out Madeleine Sjöstedt”

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesjätten AEG tog med Madeleine Sjöstedt (FP) på flera konserter och sportevenemang under hennes resa i USA 2009. Ett halvår senare erbjöds de rätten att driva nya Tele 2 Arena, enligt uppgifter från Expressen. Nu drar Stockholms stad igång en utredning.

Enligt uppgifter från Expressen har Madeleine Sjöstedt (FP), Stockholm Kultur- och fastighetsborgarråd, bjudits på nöjesevenemang både före och efter kontraktsskrivning.

Uppgifterna gäller nöjesbolaget AEG som bjudit henne på en lång rad sport- och nöjesevenemang, bland annat en konsert med Prince, en show med Bette Midler, flera NHL-matcher och en NBA-match.

Madeleine Sjöstedt utreds för mutbrott

Vid två tillfällen har AEG efteråt fått värdefulla kontrakt med Stockholms stad, bland annat rätten att driva nya Tele 2 Arena.

Startar en utredning

Nu drar kommunen igång en intern utredning, där revisorerna ska undersöka kulturborgarrådets förehavanden. Under tiden menar oppositionsborggaråd att Madeleine Sjöstedt (FP) borde ta time-out.

– Det mest anmärkningsvärda är att det förekommer oegentligheter, det strider mot stadens policy. Vi får inte ta emot varken biljetter till evenemang eller gåvor, säger oppositionsborgarådet Karin Wanngård (S).

Samma resa efter kontrakt

I dag skriver tidningen Expressen att borgarrådet så sent som i februari varit på nöjesevenemang i USA med AEG. Tillsammans med bolaget gick hon på den amerikanska Grammisgalan i Los Angeles tillsammans med världsartister och Hollywoodstjärnor.

Hon spenderade en vecka i USA, precis som fyra år tidigare, och besökte samma arenor en gång till – trots att alla kontrakt med AEG redan var klara, skriver tidningen.

Till ABC vill kulturborgarrådet själv inte kommentera något under utredningen, men hon låter hälsa att hon välkomnar utredningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Madeleine Sjöstedt utreds för mutbrott

Mer i ämnet