Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fotbollsspelaren Ossian med sin mamma vid Mälarhöjdens IP som varit stängt efter dödsskjutningen. ”Jag tänker fortfarande vara här för att spela”, säger Ossian Stridsman. Foto: Helena Igwe/SVT

Efter dödsskjutningen – här återtar idrotten Mälarhöjdens IP

Uppdaterad
Publicerad

Mälarhöjdens IP har haft stängt sedan onsdagens dödsskjutning. Men under lördagen var fotbollen tillbaka när Mälarhöjdens IK spelade match – en viktig symbolhandling för laget.

– Vi ska kunna göra det, det här är vår trygga plats vanligtvis, säger Tuuli Jauhola, spelare i laget.

Det var strax innan klockan 19 i onsdags som en 18-årig man mördades vid Mälarhöjdens idrottsplats.

Fyra lag tränade när dödsskjutningen inträffade, med många barn och ungdomar närvarande. En tränare berättar att de hörde skott och alla började springa.

Återtar idrottsplatsen: ”Vi ska vara här ännu mer nu”

Tjejerna i Mälarhöjdens IK var ett av de lag som hade träning och flera spelare hörde skotten. För dem var det därför viktigt att genomföra lördagens planerade match, efter att idrottsplatsen hållit stängt dagarna efter skjutningen.

– Vi ser nu till att vara här ännu mer, göra det vi ska. Vara här och träna, vara här och umgås. Träffas inför och efter matcher, säger Robert Stenman, tränare i Mälarhöjdens IK.

I klippet kan du höra fler röster från de personer som var på plats under lördagen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.